PSIHOTERAPIJSKI, SAVJETOVALIŠNI I EDUKACIJSKI CENTAR

PSI SANO

Psi sano, moja vizija posla psihologa

Na početku svog radnog iskustva imala sam viziju o načinu rada u kojem je uloga psihologa pomoći ljudima da prepoznaju i riješe probleme iz svakodnevnog života na način koji će im donijeti osjećaj ostvarenja i zadovoljstva. Visoki standardi povjerenja, sigurnosti i profesionalnosti nametnuli su mi potrebu za neprestanim usvajanjem novih znanja i vještina pa je moj profesionalni put bio protkan višegodišnjim psihoterapijskim i znanstvenim edukacijama koje traju i danas. Individualno prilagođavanje klijentu, razumijevanje njegovih osobina i okolnosti u kojima živi traži veliku fleksibilnost u pristupu kojeg je teško postići u visoko organiziranim javnim sustavima. Zbog toga sam osnovala firmu u kojoj ostvarujem svoju veliku želju da svoja znanja, iskustva i vještine stavim u službu vaših potreba.

Psihološki centar Psi sano ostvarenje je moje vizije posla psihologa.

Naša misija

Misija centra je pružanje kvalitetne i profesionalne psihološke usluge koja je prilagođena potrebama i načinu života klijenta. Suvremeni način života nameće potrebe za novim temama i oblicima komunikacije. U centru Psi sano pratimo promjene i prilagođavamo se vašim zahtjevima. Zato nam je izuzetno važno komunicirati s vama, biti u kontaktu, čuti vaše potrebe…

Jer centar Psi sano je nastao zbog vas i radi vas postoji.

Prije svega kvaliteta usluge

U skladu s time formirali smo i naše usluge. S jedne strane nudimo klasične psihološke usluge u što spadaju psihoterapija, psihološka testiranja i savjetovanja, a s druge strane su usluge koje prate trendove suvremenog načina života u kojim smo sa svojim klijentima prema unaprijed dogovorenom i jasno strukturiranom načinu rada usmjereni na rješavanje jedne vrste problema.

 

Klasične psihološke uslugeUsluge koje prate suvremene trendove
INDIVIDUALNA PSIHOTERAPIJAEMDR TERAPIJA
PSIHOLOŠKO TESTIRANJEONLINE SAVJETOVANJE 
 
PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJENeurolingvističko programiranje - NLP
GRUPNA PSIHOTERAPIJAWINGWAWE® COACHING
PSIHOLOŠKE EDUKACIJSKE RADIONICE 
PSIHOČAJANKA I GRUPE PODRŠKE
Tko su naši klijenti?

 

Naši klijenti su osobe koje prepoznaju i osjete potrebu za osobnim rastom i razvojem kao i osobe koje prolaze kroz različite situacije krize i pojačanog  životnog stresa (obiteljski i partnerski odnosi, posao, bolest, preseljenje, odabir životne karijere, traumatska iskustva i sl.).

Naši klijenti su i tvrtke koje uviđaju potrebu za doprinosom struke u kvaliteti funkcioniranja zaposlenika i cjelokupnom radu organizacije.

Ovdje smo za sve vas koji žele raditi na sebi i potaknuti svoj osobni rast i razvoj.

Ovo su naši ciljevi

Naš krajnji cilj je osigurati klijentima cjelovit pristup rada koji će poboljšati njihovu prilagodbu i pridonijeti kvaliteti funkcioniranja u svakodnevnom životu.

Moj osobni izazov je potaknuti klijente na aktivnost u rješavanju problema i preuzimanju odgovornosti za sreću u vlastitom životu.

Moj psi(sano)holog Rijeka

Visoka razina profesionalnosti, iskustva te strukovnih i etičkih kodeksa koje nudimo u našim uslugama pozicionira nas u rang sa svjetskim i europskim standardima u razini klavitete s područja psihologije.

O nama

Ines Denona, magistar specijalist kliničke psihologije i geštalt psihoterapeut. U 25 godina rada s ljudima stekla sam različita iskustva i puno toga naučila od svojih klijenata.

NAJAVA DOGAĐAJA

There are no upcoming events.

ČLANSTVA I LICENCE

mr.sc. Ines Denona

mr.sc. Ines Denona

klinički psiholog i geštalt psihoterapeut, EMDR terapeut

Kada se osvrnem na svoje dosadašnje profesionalno iskustvo mogu reći da sam se bavila vrlo raznovrsnom populacijom i različitim problemima. Započela sam s radom na psihološkim problemima djece predškolskog uzrasta i djece s teškoćama u razvoju. Posebnu pažnju sam posvetila radu s roditeljima organizacijom i provođenjem radionica psihološke potpore, ali i volonterskim uključivanjem u rad različitih udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju (Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Udruga osoba s mentalnom retardacijom, Udruga osoba s autizmom i drugo). Roditelje djece s cerebralnom paralizom uključila sam u znanstveni istraživački rad u kojem sam se bavila utvrđivanjem faktora koji određuju kvalitetu njihove emocionalne prilagodbe na bolest djeteta.

Iz ovog perioda ponijela sam dva za mene vrlo značajna iskustva. Jedno se odnosi na svjesnost o tome da se pomoć klijentima ne sastoji samo u rješavanju njihovih psiholoških problema već i na podršku u pronalaženju praktičnih rješenja za nepovoljne životne okolnosti. Ponekad je teško postići poboljšanja bez značajnijih promjena u okolini. Drugo važno i upečatljivo iskustvo naučila sam od osoba s različitim oblicima invalidnosti. Njihov entuzijazam, vjera u život i stav da se umjesto da oplakuju ono što nemaju bore za osnaživanje kapaciteta i sposobnosti koji su im preostali za život na mene su ostavili trajni trag koji se osjeti i u mojem terapijskom radu.

Klijentu pristupam prije svega kao prema osobi koju nastojim razumjeti zajedno sa okolnostima u kojima se našla i kapacitetima za prilagodbu koje posjeduje.

Kao terapeut duboko vjerujem da svaka osoba posjeduje u sebi kapacitet za napredak, razvoj i rješavanje problema. Potrebno ga je samo osjetiti, osvijestiti i korisno iskoristiti u sadašnjim zahtjevima okoline.

Uporište za rad sa klijentima našla sam u geštalt terapiji, humanističkom pristupu koji u svom fokusu ima cjelovitost pojedinca, njegovu usklađenost sa zahtjevima sredine i mogućnost da ostvari sebe i svoje potrebe u kontaktu sa okolinom. Posljednjih 14 godina bavim se isključivo individualnom psihoterapijom odraslih ljudi koji nailaze na različite nepovoljne životne okolnosti i probleme u kojima ne uspijevaju ostvariti svoje potencijale. Moj zadatak je da kao terapeut pomognem klijentu da prepozna što ga blokira u njegovom osobnom razvoju i da mu pomognem da idu dalje u svom životu.

U posljednje vrijeme svoj način rada proširujem znanjima iz ostalih psihoterapijskih tehnika poput EMDR terapije i mindfulnessa. Ove pristupe koristim u situacijama u kojim procijenim da mogu biti korisne, za rad sa traumama, emocionalnim blokadama, neprihvaćanju sebe …

Kroz sve to i dalje učim i veselim se svakom novom znanju koje mogu korisno upotrijebiti u radu s mojim klijentima.

Obrazovanje i osposobljivanje

 • EMDR Practitioner, 2017.
 • Wingwawe coaching, 2017.
 • Filizofski fakultet Zagreb, poslijediplomski doktorski studij psihologije, 2015. – danas
 • PGI Los Angeles, Shame & Belonging – Relational gestalt perspectives, 2015.
 • IGW Geštalt centar Zagreb, The Borderline Relationship – Tom Wernecke; Integrative Psychotherapy Relational Body Psychotherapy, 2011.
 • Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje Ljubljana, Osnove psihoseksualne terapije – Jane Read, 2007.
 • Institut für Integrative Gestalttherapie Würzburg, Geštalt psihoterapija, 2000 – 2005.
 • The John Hopkins University Baltimor, Temelji dječje i adolescentne psihjatrije, 1996.
 • Filozofski fakultet Zagreb, Poslijediplomski specijalistički studij kliničke psihologije, 1995 – 2000.
 • Dr. Marguerite Dunitz Graz, Dijagnostika i terapija u ranoj dobi – Arbeitsgruppe fur padiatrishe Psychosomatik und padiatrishe Psychotherapie, 1994.
 • Hrvatsko psihološko društvo, Praktikum iz bihevioralne terapije, 1993.
 • Zavod za grupnu analizu Klinike za psihološku medicinu Medicinskog fakulteta Zagreb, Izobrazba iz grupne analize, 1991.
 • Pedagoški fakultet Rijeka, studij psihologije, 1983 – 1988.

Certifikati

 • EMDR Practitioner
 • Wingwawe coach
 • Osnove psihoseksualne terapije
 • Geštalt terapeut
 • Kognitivno bihevioralni terapeut
 • Uvodni kurs grupne analize

Članstva

Europska asocijacija za psihoterapiju (EAP)     

Europska asocijacija geštalt psihoterapeuta (EAGT)

 Wingwawe coach  

  EMDR terapeut  

  Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH)  

 Društvo geštalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske (DGIPH)

  Hrvatsko psihološko društvo (HPD)    

  Hrvatska psihološka komora (HPK)

 Hrvatsko društvo sudskih vještaka (HDSV)